26 Nisan 2012 Perşembe

karnabahar yemeği




Malzemeler;

Küçük boy karnabahar
1 tane soğan
1 tane  patates
2 tane havuç
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağı veya zeytinyağı
Pul biber,Kırmızı biber
Hazırlanışı;
1-Soğan ve havuçları salçayla birlikte kavurun.
2-Patatesi ve karnabaharı ekleyip biraz çevirin ve bir miktar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
3-Pişmeye yakın tuzunu,baharatlarını  ve doğradığınız maydanozları ekleyin.

20 Nisan 2012 Cuma

elmalı kurabiye



Ben bu defa ceviz eklemedim ve bence daha güzel oldu,tarçının yoğun tadı cevizin tadını bastırdığı için bugüne kadar ceviz tadını alamıyordum zaten,böyle de deneyebilirsiniz.


not:hamurdan bezeler yapıp yuvarlak olacak bezeleri açıyoruz,açtığımız hamuru 8 eşit parça şeklinde keserek üçgen şekiller elde ediyoruz(pizza dilimi gibi),ve geniş olan kenarına elmalı içten koyup rulo şeklinde sarıyoruz..





18 Nisan 2012 Çarşamba

susamlı paris güzeli



Tarif Oktay Usta’yla Lezzet Yolculuğu isimli kitaptan.

Malzemeler;
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerine;1 çay bardağı susam

Hazırlanışı;
1-      Bir kabın içine tüm malzemeleri koyup yoğurun.
2-     Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
3-     Yuvarladığımız hamurları susama batırıp,tepsiye dizin.
4-     Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin.

9 Nisan 2012 Pazartesi

cevizli ve limonlu kek






Malzemeler;

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 bardak un
2 limon kabuğu rendesi
2/3 su bardağı ceviz içi
2 paket kabartma tozu
Vanilya

Hazırlanışı;

1-Yumurta ve toz şekeri mikserle 4-5 dakika çırpın.
2-Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
3-Un, kabartma tozu, vanilya,ceviz içi ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
4-Önceden ısıtılmış fırında  130- 140 C 45-50 dak ika pişirin.

İsterseniz bir tane limon kabuğu rendesi kullanıp biraz da portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

5 Nisan 2012 Perşembe

tereyağlı cevizli kurabiye


Bu kurabiye benim favori kurabiyem, nefis bir lezzet.Ve tadına bakan herkes çok beğeniyor.Tarifi portakal ağacı’ ndan aldım, asıl tarif yabancı bir sitede.Yazıyı olduğu gibi yayınlıyorum.
not; Kurabiyelerin şekillerinin daha güzel olması için hamuru iyice yoğurmak gerekiyor,şekil verme kısmında iyice elimde yoğuruyorum.Bu ölçülerle 50 tane kurabiye çıkıyor.
malzemeler:
  • 1-1,5 su bardağı ceviz
  • 1 paket tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. fırını 175C'ye getirin. bir tepsiye yağlı kağıt serin. (yoksa da sorun değil) cevizleri tepsiye dizip ısınmış fırında 5-6 dakika kavurun. kavurduktan sonra hafif irice dövün.
2. tereyağını küp küp doğrayın. geniş bir kapta toz şeker ile tereyağını mikser yardımıyla bir dakika (krema kıvamına gelene kadar) karıştırın. vanilyayı, tuzu, unu (azar azar ekleyerek) ve kabartma tozunu karıştırın. iyice yoğurup hamur yapın ve öğütülmüş cevizlerle bu hamuru karıştırın.
3. hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin. şeker dolu bir tabağa  kurabiyeleri batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. önceden ısınmış 175C fırında içleri pişene kadar pişirin. (hamur soğuduktan sonra sertleşecek, bu yüzden içlerinin pişmesi yeterli, fırından çıkardığınızda hala yumuşak olacaklar...)

3 Nisan 2012 Salı

haşhaşlı pasta


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı haşhaş  tohumu
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti;
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı soğuk su
Üzerine;
Muzlu puding

Hazırlanışı;
1-      Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
2-      İrmik,un,haşhaş,kabartma tozu vanilya ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
3-      Keki önceden ısıtılmış fırında  180 C ‘de pişirin.
4-      Pudingi pişirip,ılımaya bırakın.
5-      Şerbeti için soğuk suya şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
6-      Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
7-      Ilık puding şerbetle ıslattığınız kekin üzerine yayın.