Bu tabak annemin ,yani yıllar yıllar öncesinden.Ortasında güller var ama bu fotografta görünmedi başka zaman yeni bir fotografta gösteririm.Bu arada artık havalar iyice soğudu, balkonda bu fotografı çekerken çok üşüdüm, bu demek oluyor ki artık fotoğraf çekerken üşüyeceğim günler beni bekliyor:d
(eğer sizin de bende olduğu gibi yumurta kokusuna alerjiniz varsa iki paket vanilin kullanmanızı öneriyorum)
Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay bardağından az sıvıyağ
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti;
4,5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Hazırlanışı;
1-Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın.
2-Yumurta ve tozşekeri mikserle köpürene kadar çırpın.
3-Yoğurt ve sıvıyağını ekleyip tekrar çırpın.
4-İrmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
5-Karbonatı ekleyip çok az karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
6-Fırından çıktında sonra 5 dk. bekleyin ve ılık şerbeti üzerinde dökün.
Tarif Oktay Usta’dan.
sütlü tatlılardan sonra ki favori tatlım:)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlımm:)
bizler için katlandığın o zahmetlere ne kadar teşekkür etsek azdır::)
gönül dolusu sevgilerimle...
teşekkür ederim canım:) benden de sevgiler.
YanıtlaSil