Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı haşhaş tohumu
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti;
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı soğuk su
Üzerine;
Muzlu puding
Hazırlanışı;
1- Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
2- İrmik,un,haşhaş,kabartma tozu vanilya ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
3- Keki önceden ısıtılmış fırında 180 C ‘de pişirin.
4- Pudingi pişirip,ılımaya bırakın.
5- Şerbeti için soğuk suya şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
6- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
7- Ilık puding şerbetle ıslattığınız kekin üzerine yayın.
o o o ne güzelde süslemişsin canım teyzem, muz , çiçek derken haşhaşlı pastayı da güzelleştirmişsin. yesinler senin süslerini =)
YanıtlaSilbide şunu söylemeden geçemiycem bi insanın canı çekmesi için bu kadar mı uğraşılır ? :) :)
YanıtlaSilevet amacım zaten bu:)teşekkür ederim güzel yorumun için balım benim.
YanıtlaSilçok severim haşhaşı.hele ortaya böyle güzellikler çıktımı dahada çok severim.
YanıtlaSilbende haşhaşın mavi gri rengine bayılıyorum:)
YanıtlaSil