İlk tarifim Ramazan ayı dolasıyla güllaç.
Malzemeler:
bir paket güllaç( 12-14 yaprak)
2 litre + 1 su bardağı süt
2 bardak toz şeker
1 paket vanilin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 bardak hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
Üzerine:
antep fıstığı
Hazırlanması:
1-Sütü tencereye alın ve iyice ısındıktan sonra üzerine toz şekeri ve vanilini ilave edin.
2-Güllaç yapraklarını süte batırarak ıslatın (süt elimizi yakmayacak ısıda olacak)ve parlak kısmı üste gelecek şekilde tatlıyı yapacağınız kaba yerleştirin.bu işlemi 5-6 güllaç yaprağı bitene kadar tekrarlayın.
3-pudra şekeri,hindistan cevizi ve cevizin yarısını güllaçın üzerine dökün.
4-birkaç güllaç yaprağını daha süte batırdıktan sonra kalan pudra şekeri hindistan cevizi ve cevizi ilave edin.diğer yaprakları da bitirin.kalan sütü en üste dökün,yapraklar o sütü çekecektir.
5-hazırladığımız tatlıyı sütünü çekmesi için 30 dakika dinlendirdikten sonra üzerine fıstıkla süsleyin.
Harika görünüyor. Bizzat resimdekini tatmış birisi olarak ah bu akşam da olsa yesek diyorum :)
YanıtlaSilTeyzeciğim,çok güzel ve sade bir tatlı.Tadı damağımda...
YanıtlaSilYaa! Canım çekti şimdi..Gelince istiyorum hayatımda yediğim bu en güzel güllacı.
YanıtlaSil(Mukaddes KÖSE)
teyze-yeğen birlikte olmanın tadına varın bakalım.canım ablam senin için seve seve yaparım bu tatlıyı:)ayrıca yorumlarınız için teşekkürler!
YanıtlaSilhatice teyze güllacın çok güzel olmuş.Bir daha ki gelişimde yine yapar mısın.Seni yanaklarından öperim :)
YanıtlaSilteyzecim sen yeter ki iste büyük bir mutlulukla yaparım.bende seni kocaman öpüyorum
YanıtlaSilTeşekkür ederim teyzeiğim..:)
YanıtlaSil