11 Eylül 2011 Pazar
kızılcık şuruplu kup
Malzemeler;
Kızılcıklı karışım;
2 su bardağı kızılcık şerbeti
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı tozşeker
Sütlü karışım;
2 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı;
1-Küçük bir tencereye kızılcık şerbetini, toz şekeri ve nişastayı koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin . Servis yapacağınız kupların yarısına bu karışımdan kadar koyup soğumaya bırakın.(5 dakika derin dondurucuda bekletin)
2-Süt, tozşeker, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamında pişirin. Kupların üzerine bu karışımdan döküp tekrar derin dondurucuda da 5 dakika bekletin.
3-En üste tekrar kızılcıklı karışımdan koyun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel görünüyor.elinize sağlık bunu yapmayı düşünüyorum süper görünüyor resimde.Umarım başarırım
YanıtlaSilcanım kup çok güzel görünüyor,üstelik hafif bir tatlı.yağ kullanılmadan yapılan tatlıları çok seviyorum.senden salata çeşitleri de bekliyoruz.selamlar...(ilknur hocan)
YanıtlaSilteşekkür ederim hocam,sizin için en yakın zamanda salata tarifi ekleyeceğim.
YanıtlaSil