13 Eylül 2011 Salı

mayalı poğaça


Bu tarif komşum Hatun Ablaya ait, onda yediğimde çok beğendim ve tarifini aldım bugün deneme fırsatım oldu, sonuç başarılı. Misafiriniz geleceği zaman çok pratik bir şekilde hazırlanan bir poğaça..

Malzemeler;

Yarım kahve fincanı maya
Yarım kahve fincanın tozşeker
1 su bardağı ılık su

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın akı( sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçine; Peynir

Üzerine; yumurta sarısı

Hazırlanışı;

1-Maya ve tozşekeri karıştırıp üzerine ılık suyu ekleyin ve 5 dakika mayanın kabarmasını bekleyin.
2-Sütü küçük bir kaba alın ve içine tereyağını koyun .Tereyağı eriyene kadar ocakta tutun.Bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
3-Maya ve şekerli karışımın içine sıvıyağ, yumurtanın akı ve ılık hale gelmiş olan tereyağlı sütü katın(süt sıcak olmasın) ve alabildiği kadar unu ekleyip yoğurun ve 30 dakika hamurun kabarması için bekletin.
4-Hamurdan küçük parçalar alarak elinizde açın ve içine peynir koyup kapatın.Üzerine yumurta sürün.200 C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder