24 Ağustos 2011 Çarşamba

vanilyalı güllaç

İlk tarifim Ramazan ayı dolasıyla güllaç.




Malzemeler:

bir paket güllaç( 12-14 yaprak)
2 litre + 1 su bardağı süt
2 bardak toz şeker
1 paket vanilin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 bardak hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz

Üzerine:

antep fıstığı

Hazırlanması:

1-Sütü tencereye alın ve iyice ısındıktan sonra üzerine toz şekeri ve vanilini ilave edin.
2-Güllaç yapraklarını süte batırarak ıslatın (süt elimizi yakmayacak ısıda olacak)ve parlak kısmı üste gelecek şekilde tatlıyı yapacağınız kaba yerleştirin.bu işlemi 5-6 güllaç yaprağı bitene kadar tekrarlayın.
3-pudra şekeri,hindistan cevizi ve cevizin yarısını güllaçın üzerine dökün.
4-birkaç güllaç yaprağını daha süte batırdıktan sonra kalan pudra şekeri hindistan cevizi ve cevizi ilave edin.diğer yaprakları da bitirin.kalan sütü en üste dökün,yapraklar o sütü çekecektir.
5-hazırladığımız tatlıyı sütünü çekmesi için 30 dakika dinlendirdikten sonra üzerine fıstıkla süsleyin.

7 yorum:

  1. Harika görünüyor. Bizzat resimdekini tatmış birisi olarak ah bu akşam da olsa yesek diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Teyzeciğim,çok güzel ve sade bir tatlı.Tadı damağımda...

    YanıtlaSil
  3. Yaa! Canım çekti şimdi..Gelince istiyorum hayatımda yediğim bu en güzel güllacı.


    (Mukaddes KÖSE)

    YanıtlaSil
  4. teyze-yeğen birlikte olmanın tadına varın bakalım.canım ablam senin için seve seve yaparım bu tatlıyı:)ayrıca yorumlarınız için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. Yusuf Bilal KÖSE4 Eylül 2011 23:08

    hatice teyze güllacın çok güzel olmuş.Bir daha ki gelişimde yine yapar mısın.Seni yanaklarından öperim :)

    YanıtlaSil
  6. teyzecim sen yeter ki iste büyük bir mutlulukla yaparım.bende seni kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim teyzeiğim..:)

    YanıtlaSil