10 Mayıs 2012 Perşembe

kısır



Malzemeler;

2 su bardağı ince bulgur
2,5 bardak sıcak su
2 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
1 limon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz

Hazırlanışı ;
1-Bulguru kapaklı bir kaba koyup üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatın.  Bulgur suyu çekip iyice şişene kadar bir kenarda bekletin.
2-Soğanları zeytinyağında kavurun.
3-Soğanları bulgurun içine ekleyin. Salçayı ekleyip iyice karıştırın.
4-Limon suyunu, maydanozu , tüm baharatları  ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder