Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
2,5 bardak sıcak su
2 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
1 limon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz
Hazırlanışı ;
1-Bulguru kapaklı bir kaba koyup üzerine sıcak suyu dökün ve
kapağını kapatın. Bulgur suyu çekip
iyice şişene kadar bir kenarda bekletin.
2-Soğanları zeytinyağında kavurun.
3-Soğanları bulgurun içine ekleyin. Salçayı ekleyip iyice
karıştırın.
4-Limon suyunu, maydanozu , tüm baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder