28 Ağustos 2011 Pazar

Ramazan Simidi






Annemin sahur için yaptığı bu simitlerin sadece Ramazan ayına ait olması lezzetini bir kat daha artırıyor. Çocukken sahurda simit olduğunda çok sevinirdik ve abim hızlı hızlı bizden fazla yiyecek diye bende ona yetişmeye çalışırdım gerçi abim hala bu simitleri aynı hızla yiyor ve bu kervana eşimde katıldı.Ben de şimdi ikisine yetişmeye çalışıyorum.

Malzemeler;

1 tane ramazan simidi
250 gr. kıyma
5 soğan
3 sivri biber
Tuz, karabiber, kekik
Üzerine;2 yumurta

İç malzemenin hazırlanışı:

1-Soğanları doğrayın ve yağda sarartın.(soğanları rondodan geçirmeyin aksi takdirde sulanıyor)
2-Küçük küçük doğradığınız biberleri soğanlara ekleyip 2 -3 dakika çevirin.
3-Kıymayı da ekleyip iyice pişirin.
4-Tuz ve baharatlarını ekleyin.
5-Karışımı soğumaya bırakın.

Simitlerin hazırlanışı;

Simitleri 10’ ar cm uzunluğunda kesin ve sandviç ekmeği şeklinde ortasını yarın.

Üzeri için:

Yumurtaları iyice çırpın bir tutam tuz ekleyin.

Hazırlağınız iç malzemeyi simitlere doldurun, ve simitlerin altını üstünü yumurtaya bandırıp,az yağ döktüğünüz tavada kızartın.

1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar..:) Yapmak isterim ve yapıcamda.:D

    YanıtlaSil