5 Nisan 2012 Perşembe

tereyağlı cevizli kurabiye


Bu kurabiye benim favori kurabiyem, nefis bir lezzet.Ve tadına bakan herkes çok beğeniyor.Tarifi portakal ağacı’ ndan aldım, asıl tarif yabancı bir sitede.Yazıyı olduğu gibi yayınlıyorum.
not; Kurabiyelerin şekillerinin daha güzel olması için hamuru iyice yoğurmak gerekiyor,şekil verme kısmında iyice elimde yoğuruyorum.Bu ölçülerle 50 tane kurabiye çıkıyor.
malzemeler:
  • 1-1,5 su bardağı ceviz
  • 1 paket tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. fırını 175C'ye getirin. bir tepsiye yağlı kağıt serin. (yoksa da sorun değil) cevizleri tepsiye dizip ısınmış fırında 5-6 dakika kavurun. kavurduktan sonra hafif irice dövün.
2. tereyağını küp küp doğrayın. geniş bir kapta toz şeker ile tereyağını mikser yardımıyla bir dakika (krema kıvamına gelene kadar) karıştırın. vanilyayı, tuzu, unu (azar azar ekleyerek) ve kabartma tozunu karıştırın. iyice yoğurup hamur yapın ve öğütülmüş cevizlerle bu hamuru karıştırın.
3. hamurdan küçük parçalar alıp kurabiye şekli verin. şeker dolu bir tabağa  kurabiyeleri batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. önceden ısınmış 175C fırında içleri pişene kadar pişirin. (hamur soğuduktan sonra sertleşecek, bu yüzden içlerinin pişmesi yeterli, fırından çıkardığınızda hala yumuşak olacaklar...)

3 yorum:

  1. kurabiyeden ziyade,alttaki kurdela nakışı kalbime girdi bi ann:))
    çok hoşşş..
    kurabiye nefiss zatenn..
    ellerine sağlıkk canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim güzel yorumun için.

    YanıtlaSil
  3. harikaaaa yaaaa :) çok gzel görünüyorlar.. :)

    YanıtlaSil