18 Nisan 2012 Çarşamba

susamlı paris güzeli



Tarif Oktay Usta’yla Lezzet Yolculuğu isimli kitaptan.

Malzemeler;
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerine;1 çay bardağı susam

Hazırlanışı;
1-      Bir kabın içine tüm malzemeleri koyup yoğurun.
2-     Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
3-     Yuvarladığımız hamurları susama batırıp,tepsiye dizin.
4-     Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin.

8 yorum:

  1. çokk sevimli ve leziz görüyor canım:)
    ellerine sağlık..
    susamlar tutunuyor mu direk hamura?
    yoksa yumurta beyazına mı bulasak önce??
    aldım bi tenecikk:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım,afiyet olsun:)
    evet susamlara hamura yapışıyor yumurtaya gerek kalmıyor.

    YanıtlaSil
  3. bu kurabiyeyi çook beğendim...
    çok hoşuma gitti..
    keisnlikle deneyeceğim...
    ellerinize sağlık...
    kocaman sevgiler...
    izlemedeyim...

    YanıtlaSil
  4. tadı hoş bir kurabiye ayrıca minik olması atıştırmalık olarak çok hoş oluyor tek kusuru yağı:)

    YanıtlaSil
  5. tam cayin,kahvenin yanina atistirmalik.ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. evet küçük oldukları için tam atıştırmalıklar:)teşekkür ederim.

    YanıtlaSil