Tarif Oktay Usta’yla Lezzet Yolculuğu isimli kitaptan.
Malzemeler;
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerine;1 çay bardağı susam
Hazırlanışı;
1- Bir kabın içine tüm malzemeleri koyup yoğurun.
2- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
3- Yuvarladığımız hamurları susama batırıp,tepsiye dizin.
4- Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin.
çokk sevimli ve leziz görüyor canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
susamlar tutunuyor mu direk hamura?
yoksa yumurta beyazına mı bulasak önce??
aldım bi tenecikk:)
sevgilerimle..
teşekkür ederim canım,afiyet olsun:)
YanıtlaSilevet susamlara hamura yapışıyor yumurtaya gerek kalmıyor.
sunum harika :))
YanıtlaSilteşekkürler özlemce.
YanıtlaSilbu kurabiyeyi çook beğendim...
YanıtlaSilçok hoşuma gitti..
keisnlikle deneyeceğim...
ellerinize sağlık...
kocaman sevgiler...
izlemedeyim...
tadı hoş bir kurabiye ayrıca minik olması atıştırmalık olarak çok hoş oluyor tek kusuru yağı:)
YanıtlaSiltam cayin,kahvenin yanina atistirmalik.ellerinize saglik..
YanıtlaSilevet küçük oldukları için tam atıştırmalıklar:)teşekkür ederim.
YanıtlaSil