3 Nisan 2012 Salı

haşhaşlı pasta


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı haşhaş  tohumu
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti;
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı soğuk su
Üzerine;
Muzlu puding

Hazırlanışı;
1-      Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.
2-      İrmik,un,haşhaş,kabartma tozu vanilya ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
3-      Keki önceden ısıtılmış fırında  180 C ‘de pişirin.
4-      Pudingi pişirip,ılımaya bırakın.
5-      Şerbeti için soğuk suya şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
6-      Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
7-      Ilık puding şerbetle ıslattığınız kekin üzerine yayın.

5 yorum:

  1. o o o ne güzelde süslemişsin canım teyzem, muz , çiçek derken haşhaşlı pastayı da güzelleştirmişsin. yesinler senin süslerini =)

    YanıtlaSil
  2. bide şunu söylemeden geçemiycem bi insanın canı çekmesi için bu kadar mı uğraşılır ? :) :)

    YanıtlaSil
  3. evet amacım zaten bu:)teşekkür ederim güzel yorumun için balım benim.

    YanıtlaSil
  4. çok severim haşhaşı.hele ortaya böyle güzellikler çıktımı dahada çok severim.

    YanıtlaSil
  5. bende haşhaşın mavi gri rengine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil