8 Eylül 2011 Perşembe

hünkar kayığı




Malzemeler;

4 adet sakızkabağı
Bir kahve fincanı rende kaşar
Bir kahve fincanı un
2 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 tavuk göğsü
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

1-Kabakların sap bölümlerini kesip, tuzlu sıcak suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün.
2-Soğuyan kabakları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini bir kaşıkla oyun.
3-Tavuk etini küçük küpler halinde kesip tavada soteleyin.

Beşamel sos için:

4-Küçük bir kapta tereyağını eritin, içine unu katıp rengi değişmeden kavurun ve azar azar sütü ilave edin, 5- 6 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alın. İçine tavukları ilave edin.
5-Kabakların içini bu karışımla doldurup üzerlerine kaşar rendesi serpin, fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Bende çok severim sandal sefası diyorum bende bunun adına :)ben sade beşamel sos üstüne kaşar rendeleyerek yapıyorum,tavukluda güzel olur birdahakine öyle deneyeyim birde.Ellerine sağlık çok da güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım, yorumun için seninde ellerine sağlık:)sen kabakların içini ne yapıyorsun?Atmak pek içime sinmiyor bir şekilde değerlendirmek lazım.

    YanıtlaSil