5 Eylül 2011 Pazartesi

zeytinyağlı türlü



Yaz için çok hafif ve sağlıklı bir lezzet .


Malzemeler:

1 tabak taze fasulye ( 300 gr)
2 soğan
3 orta boy patates
3 patlıcan
2 kırmızı salçalık biber
3 sivri biber
4 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

1-Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
2-Kırmızı biberleri ve sivri biberleri doğrayın ve kavurduğunuz soğanların üzerinde ekleyin.
3-Doğradığınız patatesleri tencere ekleyip 1-2 dk. soteleyin.
4-Fasülyeleri ve patlıcanları da ilave edin.
5-Doğradığınız domatesleri tencerenin en üstüne serin.ve bir buçuk bardak kaynamış su ilave ederek kısık ateşte yemeğinizi pişirin.
6-Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder