20 Eylül 2011 Salı

tarçınlı kalpler


Tarif Dr.Outker’in sitesinden. Çocuklar tarafından hızlıca tüketilen ve büyüklerden tam not alan bir kurabiye.

Malzemeler;

150 g yumuşak margarin
70 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Vanilin
250 g (2-2,5 su bardağı) un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu

Hazırlanışı:

Unu eleyin. Hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve tekrar eleyin.
Margarin ve pudra şekerini mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Tarçın, şekerli vanilin, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayıp pişirin.

3 yorum:

  1. Teyzeciğim tadıda görüntüsüde harika..Süper bir kurabiye.

    YanıtlaSil
  2. maşallah ne güzel bunmlar boyle

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler sibel abla. sana da afiyet olsun teyzecim.

    YanıtlaSil