11 Eylül 2011 Pazar

kızılcık şuruplu kup



Malzemeler;

Kızılcıklı karışım;

2 su bardağı kızılcık şerbeti
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı tozşeker


Sütlü karışım;

2 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker


Hazırlanışı;

1-Küçük bir tencereye kızılcık şerbetini, toz şekeri ve nişastayı koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin . Servis yapacağınız kupların yarısına bu karışımdan kadar koyup soğumaya bırakın.(5 dakika derin dondurucuda bekletin)
2-Süt, tozşeker, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamında pişirin. Kupların üzerine bu karışımdan döküp tekrar derin dondurucuda da 5 dakika bekletin.
3-En üste tekrar kızılcıklı karışımdan koyun.

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.elinize sağlık bunu yapmayı düşünüyorum süper görünüyor resimde.Umarım başarırım

    YanıtlaSil
  2. canım kup çok güzel görünüyor,üstelik hafif bir tatlı.yağ kullanılmadan yapılan tatlıları çok seviyorum.senden salata çeşitleri de bekliyoruz.selamlar...(ilknur hocan)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim hocam,sizin için en yakın zamanda salata tarifi ekleyeceğim.

    YanıtlaSil