25 Eylül 2011 Pazar

zeytinyağlı taze fasulye



Hepimizin bildiği bir tarif ama bazı ufak püf noktalarıyla lezzetini artırabiliriz.Bu tarifteki püf noktaları hiç su eklemeden pişiriyor olmamız ve fasulyeleri fotoğrafta gördünüz gibi uzunlamasına paralel, çekirdeklerini de kesmemiz.Çekirdeklerinin tadı yemeğe geçince ortaya nefis bir zeytinyağlı çıkıyor.

Malzemeler;

1 kg taze fasülye
4 tane domates
2 orta boy soğan
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı;

1-Soğanı zeytinyağında sarartın.
2-Verev kestiğiniz fasulyeleri sararttığınız soğanların üzerine yayın.
3-Domatesleri büyük büyük kesin ve fasulyenin üzerine yayın ve hiç su katmadan kendi saldığı suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
4-Biraz piştikten sonra tuzunu katın.


Püf noktalar;
1-Hiç su katmadan ve kısık ateşte pişirin.
2-Fasulyeleri uzunlamasına paralel verev kesin, böylece çekirdeklerin tadı yemeği daha da güzelleştiriyor.


4 yorum:

  1. evet hepimizin bildiği bir tarif ama dediğin gibi teyzeciğim püf noktaları senin yaptığın gibi,yemeği daha lezzetli yapabilir.taze fasulyeni birçok kez yedim ve çok beğendim.eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. zeytin yağlıya bayılırımmmmm.

    YanıtlaSil
  3. çokkk güzell görünüyor

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkürler şekerlerim:D

    YanıtlaSil