6 Eylül 2011 Salı

havuçlu bonbon



Havucun en sevimli hali bu bonbonlar sanırım. Ayrıca sağlıklı bir atıştırmalık, çünkü markette satılan abur cuburdan çok daha masum. Mutfakta masanın üzerinde bıraktığınızda gidip gelirken bir tane bir tane derken bir bakmışsınız bitivermiş.

Malzemeler;

5 havuç
1 su bardağı tozşeker
1,5 paket (175 gr) pötibör bisküvi
½ bardak -az kavrulmuş- fındık
Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

1-Havuçları yıkayıp, rendeleyin.
2-Rendelediğiniz havuçları bir tavaya koyun, üzerine tozşekeri ilave edip orta ateşte suyu çekilene kadar pişirin.
3-Büyük bir kabın içine bisküvileri parçalayın.
4-Biraz soğuttuğunuz havuçları bisküvilerin üzerine dökün ve fındıkları da ekleyin ve iyice karıştırın.(eğer karışım elinize yapışıyorsa biraz daha bisküvi ilave edin, katı olduysa da birkaç kaşık su ilave edin)
5-Karışımda bir miktar alıp elinizde yuvarlayın.(elinize yapışırsa eliniz ıslatın)
6-Yuvarladığınız topları hindistan cevizi döktünüz tepsinin içine koyun .Tüm karışımı bu şekilde top yaparak tepsiye koyun.En son tepsiyi sallayarak topların her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.

4 yorum:

  1. canım siten hayırlı olsun. birbirinden güzel tarifler. hepsini denicem inş. havuçlu bonbonlar harika gözüküyor. enson serranın doğum gününde yaptım tadı güzeldi ama görüntüsü seninki gibi olmadı:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim gül abla,eminim seninkiler daha güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. bonbonların hindistan cevizi az gelmiş biraz kar gibi görünmeli minnoş hanım

    YanıtlaSil
  4. evet doğru söylüyorsun benim bonbonların bisküvisi fazla gelmiş sanırım biraz kuru oldular o yüzden hindistan cevizi yapışmadı.

    YanıtlaSil